Kérdések és válaszok

Azért, hogy Önnek még egyszerűbb legyen a Purex Program használata, itt összegyűjtöttük a vásárlóinktól érkezett kérdéseket és válaszokat. Amennyiben még marad az Ön számára megválaszolatlan kérdés, kérem írjon nekünk!

 

PUREX 1. MÉREGTELENÍTŐ KÚRA

Milyen tünetek utalhatnak arra, hogy itt az ideje egy Purex méregtelenítő-kúrát végezni?
A tapasztalatok alapján számos tünet utalhat erre, a teljesség igénye nélkül pl. gyakori székrekedés, hasmenés, felpuffadt has, gyakori bélgázok, emésztési zavarok, kellemetlen lehelet, gyanú a bélférgességre, fáradékonyság, erőtlenség.  

Mikor érdemes elkezdenem a méregtelenítő kúrát? Az év melyik szakaszában?
Tulajdonképpen mindegy az év melyik szakaszát választjuk a Purex kúra elkezdéséhez. Bármikor lehet használni, ám a szükséges napi 2 liter folyadékbevitel végett mindenképp olyan hónapot válasszunk, amikor szívesen iszunk ennyi, vagy ennél több folyadékot. Mivel évente 2 alkalommal ajánlott a kúra alkalmazása a legegyszerűbb a tavasz-ősz párosítás!

Hogyan használjam a Purex programot?
Ahhoz, hogy hatékonyabbá tegyük a bevitt hasznos anyagok felszívódását, először Purex 1. csomag segítségével a vastagbelet és a szervezetet kell megtisztítanunk a káros lerakódásoktól. Mivel a méregtelenítés alkalmával hasznos vitaminok és ásványi anyagok is távoznak a szervezetből, így szükséges ezeknek a pótlása a Purex 2. csomaggal, ami speciális pre-biotikum tartalmának köszönhetően helyreállítja a szervezet bélflóráját! A bélrendszer rendbetétele után a harmadik lépcsőben a Purex 3. csomaggal kitisztíthatjuk a vérereinket, eltávolíthatjuk a érfalon megtapadt lerakódásokat (pl.: érelmeszesedés), normalizálhatjuk szervezetünk koleszterin szintjét és olyan hasznos hatóanyagokkal látjuk el szervezetünk, amely szívünk működését javíthatják!

Mennyi ideig kell a Purex Programot végeznem?
A Purex 1. méregtelenítő programot úgy fejlesztettük ki, hogy 30 nap alatt komplex méregtelenítést hajtson végre. Így egyszerre egy hónapig ajánlott végeznie. Szükség esetén néhány hónap múlva megismételhető!

Teherbe szeretnék esni. Mikor célszerű a méregtelenítő kúrát megcsinálni?
A várandóság előkészítésére célszerű a szervezetet teljesen felkészíteni, kipucolni, s természetes vitaminokkal, ásványi anyagokkal feltölteni. A fogantatás előtt kifejezetten jó, ha alkalmazza a kúrát. A sikeres fogantatásért javasolt az apa-jelöltnek is kitisztítani és feltölteni a szervezetét az erős és egészséges magzatért! Amennyiben megtörtént és sikeres a fogantatás, fel kell függeszteni a méregtelenítési programot!

Szoptatós kismamák és várandós hölgyek is csinálhatják a Purex 1. méregtelenítő programot?
Várandós hölgyeknek, szoptatós kismamáknak illetve 18 éves kor alatt nem ajánlott a kúra használata.

Mi a teendőm a Purex 1. méregtelenítő kúra végeztével?
Mivel a méregtelenítés során hasznos vitaminok és ásványi anyagok is távoznak a szervezetéből, ezért a Purex 1. méregtelenítő kúra végeztével érdemes a Purex 2. Regeneráló kúráját alkalmazni, ami segít visszapótolni a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, továbbá pre-biotikum tartalmának köszönhetően helyreállítja a szervezet saját bélflóráját!

Mennyi idő múlva jelentkezik a kúra hatása?
A Purex méregtelenítő kúra hatása a szedés megkezdése után maximálisan 2-4 nappal jelentkezni fog. Elengedhetetlen  az előírt folyadékmennyiség bevitele.

Milyen gyakran kell majd wc-re járnom?
A kúra elkezdése után a széklet ürítése a normális módon fog zajlani, esetleg napi 1-gyel nő majd a székletürítések száma. Nincs hasmenés, hasgörcs, gyors rohanás a wc-re! A széklet mérete duplájára, vagy akár triplájára is megnőhet, ám az összetevőknek köszönhetően ennek távozását észre sem fogjuk venni.

Milyen mellékhatásai vannak a Purex kúrának?
A Purex 1. méregtelenítő programnak nincsenek ismert mellékhatásai.

Milyen összetevőket tartalmaz a Purex Program?
Az Önök érdekében garantáltan a legjobb minőségű összetevőkből állítottuk össze. 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, például a Psyllium és az almarost.

Milyen ízű a Purex rost és mennyire könnyű lenyelni?
A Purex rost a benne található természetes almarostnak köszönhetően kellemes zöldalma ízű. A rost őrleményt a legfinomabb porrá őröltünk le a könnyű fogyasztás érdekében, amely a folyadékban elkeverés után, kellemes, rostos lére jellemző telt ízt és tartalmat kapunk.

Milyen folyadékban célszerű elkeveri a Purex rostot?
A Purex rostot a csomagban található, előzőleg elkészített Purex 1. teával vagy tisztított, esetleg szénsavmentes ásványvízzel célszerű elkeverni.

Mennyi folyadékot igyak meg a kúra alatt naponta?
A Purex 1. kúra használata alatt 2 liter Purex 1. tea elfogyasztása ajánlott. Ezen felül évszaknak és igénynek megfelelően tisztított víz vagy szénsavmentes ásványvíz fogyasztása javasol!

Honnan tudom, hogy nálam is működik a kúra? Mit fogok tapasztalni a kúra alatt?
A feleslegesen, a bélrendszerünk falára évek alatt lerakódott bélsár folyamatosan fog távozni a bélből. Ennek eredményeképpen látható formában távoznak egy-egy székelés alkalmával.
A feleslegesen lerakódott bélsár eltávozásával frissebbnek, könnyebbnek fogja magát érezni, ennek köszönhetően a napi tevékenységeket is könnyebben, energikusabban végezheti majd.

Milyen rendszerességgel érdemes méregtelenítést csinálnom Purex 1. csomag segítségével?
Évente minimum két alkalommal ajánlott használni a Purex 1. béltisztító, méregtelenítő csomagot. Javasolt félévente, tavaszi-őszi, vagy nyári-téli párosításban. Természetesen igény esetén lehet több alkalommal is, mivel a kúrát nem lehet túladagolni!

Milyen tüneteket lehet csökkenti a Purex 1. méregtelenítő és béltisztító programmal?
Számos belső tünet csökkenthető, ezek lehetnek a következők: gyengeség, erőtlenség, álmatlanság, fáradtság, kedvetlenség, levertség, energiahiány stressz stb. Külső tünetek: pattanások, elhízás, narancsbőr, hajhullás.

Milyen előnyökkel jár a Purex 1. méregtelenítés és a béltisztítás?

 • Bélgázok és felfúvódások megszűnése
 • Fogyás és Laposabb has
 • Vitaminok teljes felszívódása
 • Emésztési zavarok
 • Szorulás megszűnése
 • Hasmenés megszűnése
 • Rostok nagyobb mennyiségű fogyasztása
 • Reflux megszűnése
 • Élősködők kiűzése
 • Hasi fájdalmak megszűnése
 • IBS megszűnése
 • Szebb bőr és haj
 • Pattanások megszűnése
 • Divertikulitisz
 • Kellemetlen lehelet enyhülése/megszűnése

Hány éves kortól alkalmazható a kúra?
A Purex 1. méregtelenítő kúrát elsősorban felnőtteknek alakítottuk ki. Ezek alapján a kúrát a 18. életévüket betöltött hölgyek és urak számára ajánljuk.

Minden nap szedek vitamint és eszem zöldséget, gyümölcsöt is, mégis gyakran megbetegszem!
Korunk rohanó világában, nincs mód arra, hogy megfelelően, teljes körűen étkezzünk. Nincs elég időnk 20-25-ször megrágni az ételeket. Az emésztési folyamat számos biológia folyamat része, – ilyen pl. az ételek megrágása – melyből, ha egy lépcsőfok hiányzik, akkor az étel nem tud megfelelően lebomlani. Mindezt fokozhatja a rostszegény táplálkozás, a nem megfelelő minőségű ételek, a méregtelenítés hiánya.
A felszívódás fő felületére, a bélrendszer falára a hosszú évek során a bélsár lerakódik. Ez a letapadt bélsár meggátolja a hasznos ásványi anyagok és vitaminok felszívódását. Ezek alapján hiába iszunk frissen facsart citromlevet, vagy szedünk több 1000 mg-os C-vitamin tablettát, a lerakódott bélsár csökkenti, sok esetben megakadályozza a felszívódást. A szervezete immunrendszere képtelen ellátni védelmi feladatát, ezért ki van téve a szezonális betegségeknek, fertőzéseknek. Ha el akarja kerülni a betegségeket, maradéktalanul tisztítsa ki szervezetét és bélrendszerét Purex 1 csomaggal.

Milyen speciális étrend esetleg diéta szükséges a Purex 1. méregtelenítő kúra alatt?
A Purex 1. kúra alatt teljes értékű étrendet lehet fogyasztani. Ám lehetőség szerint érdemes kevesebb húst fogyasztani a kúra alatt és után, kevesebb sós-, zsíros-, fűszeres ételt fogyasztani és valamivel több zöldséget és gyümölcsöt enni. A Purex 1. kúra ideje alatt – a felszívódás megnövekedése miatt – az alkohol és a koffein fogyasztását a minimumra kell csökkenteni.

Vegetáriánus vagyok, én milyen feltételekkel használhatom a Purex 1. csomagot?
A Purex csomag termékeit vegetáriánusok és vegánok egyaránt alkalmazhatják. A Purex termékek előállítója és forgalmazója elitéli az állatkisérleteket!

Nekem pillanatnyilag gyógyszert kell szednem. A Purex Program mennyire befolyásolja ennek hatását, a felszívódását?
A Purex 1. méregtelenítő csomag kitisztítja a bél falát, így megnöveli a bevitt gyógyszerek, vitaminok, ásványi anyagok felszívódását! Ebben az esetben célszerű a kezelőorvossal egyeztetni, hogy ilyen méregtelenítő-kúrát tervez. A Purex 1. rost bevétele előtt és után minimum 1,5-2 órának szükséges eltelnie, hogy a hatóanyagok ne a rostba szívódjanak fel.
Reggeli gyógyszer esetén javasolt először a gyógyszer, majd a kapszula bő folyadékkal (3-4 dl) történő bevétele. Ezután a megfelelő idő eltelte után szükséges bevenni a rostot.

Mi történik, ha valamilyen okból nem tudom meginni a napi 2 liter Purex 1. teát?
Maga a Purex 1. rost sok folyadékot vesz fel elsősorban a bélrendszerből. Amennyiben nincs meg a szükséges mennyiségű folyadék utánpótlás, akkor esetleg székrekedés, ritkán bélgörcs is felléphet, mivel a rost folyamatosan duzzadva magába szívja a folyadékot a bélből. Amennyiben kevés a szükséges folyadék utánpótlás, nehezebben vagy egyáltalán nem tud eltávozni a széklet.
Hasonlóan a legtöbb béltisztítóhoz, a Purex 1. méregtelenítő kúra mellé mindenképp ajánlott a napi 2 liter folyadék elfogyasztása Purex 1. tea tisztított víz, vagy szénsavmentes ásványvíz formájában.

Fogyhatok-e a Purex programtól? Ha igen, akkor mennyit és milyen idő alatt?
Igen, fogyás tapasztalható a Purex Program alkalmazása során. Ez a lerakódott bélsár mennyiségétől is függ. Ez mindenkinél más és más tömegvesztés lehetséges, 1 kilótól akár 6-8 kilóig is terjedhet. A fogyás folyamatos, már akár egy hét után megtapasztalhatja.

Milyen esetekben nem ajánlatos a kúra alkalmazása?

 Krónikus gyulladásos bélbetegségek akut fázisa;
 Állapotos hölgyeknek illetve szoptatós kismamáknak nem ajánlott a kúra használata,
 Epilepszia és rendszeresen pszichotikus rángások esetén;
 Lázas megbetegedés;
 Operáció, különösen hasi műtétek után fél évig;
 18 éves kor alatt;
 Mesterséges végbél esetén;
 Vérző aranyerek;
 Gyomor-bélrendszeri vérzések;
 Gyomor-bélrendszeri daganatok;
 Akut bélelzáródás;
 Dekompenzált szívbetegségek,
 Tisztázatlan eredetű rosszullétek, ájulás;

Pénz-visszafizetési garanciát vállalnak a Purex 1. csomagra?
Igen. 14 napos feltétel nélküli pénz-visszafizetési garanciát adunk.

 

 

PUREX 3.

A Q10 jótékony- és gyógyító hatása nem szabad, hogy gátolja vagy helyettesítse a modern orvostudomány kezelési eljárásait!

Milyen rendszerességgel szükséges a Purex 3. csomagot alkalmazni?
A Purex 3. szív és vérkeringés segítő programot egy hónapon keresztül kell folytatni. Normál esetben évente legalább 2 alkalommal. (A Purex 1-hez és 2-höz kapcsolva). Azok, akiknél a koleszterin – és trigliceridszint extrém eltéréseket mutat, a Purex 3. programot mindaddig folytassák, amíg a koleszterin és a triglicerid laboratóriumi vizsgálati értékeik nem közelítenek a normál értékekhez.

Szükséges-e sportolóknak, nagy fizikai igénybevételnek kitett embereknek Q10-t szednie?
A sportolókra általában az a jellemző, hogy igen nagy fizikai megterhelésnek vannak kitéve. A fokozott igénybevétel miatt rohamosan csökken szervezetükben az antioxidáns képesség. Mindezek valódiságát kísérlettel is igazolták, meglepő módon még az idős emberekénél is alacsonyabb volt mind az E-vitamin, mind a Q10 szint az atléták szervezetében. Egy tanulmány szerint a tájfutók teljesítménye jelentősen javult Q10 szedésével.

Melyek azok a bőrbetegségek, amik esetében megkísérelhetjük Q10 szedését a javulás érdekében?
Korunk gyorsan terjedő betegsége a napfénynek és káros UV sugárzásnak fokozottan kitett bőrfelület rákos elváltozása. A bőr felszínén C-vitamin, E vitamin, Q10 és glutation kísérli meg a káros behatások semlegesítését, és csak csökkenésük esetén, a felszabaduló és nem semlegesített szabad gyökök hatására indulnak be teljes erővel a káros bőrfolyamatok. Igen reményteljes a Q10 adása ózon hatásának semlegesítésére is.

Milyen idegrendszeri betegségek esetén javasolt Q10 szedése?
Számos adat utal arra, hogy bizonyos idegrendszeri megbetegedés mögött az anyagcsere és energiaegyensúly felborulása áll illetve a szabad gyökök okozta sejtkárosodás. Ha az idegsejtek energiahiányban szenvednek, akkor gyorsan felemésztik saját tartalékaikat. A Q10 gátolja továbbá a neurodegenerativ betegségek kialakulását, pl. Huntington choreában, mivel csökkenti a sejtben a tejsav koncentrációt. Az Alzheimer betegség (ami korunk pestise, csak az USA-ban 5 millió embert érint) esetén az agyban csökken a superoxid dismutase, ami egy hatékony antioxidáns.

Hogyan erősíti a Q10 az immunrendszer működését?
A Q10 szedése rosszindulatú betegségek esetén növelte a falósejtek aktivitását, gátolva ez által a daganat terjedését, illetve az áttétek képződését. Főleg állatkísérletekben és vér és nyirokszervi betegségekben figyelték meg ezt a hatást. Krónikus, és egyben súlyos fertőzésekben megfigyelték a Q10 hatására javuló klinikai állapotot, illetve a szövődmények kialakulásának csökkenését.

Milyen hatást várhatunk cukorbetegség esetén a Q10-től?
A cukorbetegség napjainkban már hatékonyan kezelhető a modern orvostudomány vívmányaival. Ezért itt fokozottan érvényes, hogy cukorbetegség gyanújával először is keressük fel a háziorvost ill. diaetológust. A Q10 gyógyító hatása csak párhuzamosan képzelhető el a megfelelően betartott diétával és gyógykezeléssel (pl. inzulinkezelés). Az USA-ban 16 millió ember szenved a cukorbetegségtől, és az arány Magyarországon sem jobb. Legalább fél millió embert érint a cukorbaj de beszélnek akár 10 %-os érintettségről is. A Q 10 jótékony hatása cukorbetegség esetében többszörös.:

1/: a Q10 védi a hasnyálmirigy sejtjeit a szabad gyököktől;
2/: a Q10 csökkenti a cukor kártékony hatását a szervezetre;
3/: a Q10 javítja az inzulin hatásfokát, csökkenti a vércukorszintet;
4/: a Q10 cukorbetegség esetén a rossz energiaháztartást javítja.

Mire használható még a Q10?
Azon kívül, hogy a sejtek munkáját segíti az energia előállítása során, számos pozitív szerepét ismerjük még. Nem véletlen, hogy ma már a legtöbb minőségi krémek tartalmaznak Q10-et. Lássuk, mire jó még:

 • Leköti a szabad gyököket, gátolva ezzel a rákos daganatok kialakulását,
 • Segít megelőzni a szívinfarktust, hiszen a zsíros ételek hatására sok agresszív szabad gyök szabadul fel, melyek a Q10 nélkül vérrögöket alakítanak ki az erekben és megrepesztik az ér falát;
 • Jótékony hatása van az allergia, asztma és légúti megbetegedések esetén is;
 • Alkalmazzák a Q10-et az agyműködés rendellenességeinek kezelésében is;
 • Szerepe van az öregedés folyamatának lassításában;
 • Segít az elhízás, a foggyökér-betegségek, a fogínysorvadás és a cukorbetegség kezelésében is;
 • A Q10-nek rendkívüli szerepe van az immunrendszer hatékony működésébenen;
 • Közérzetünk nagyban javulhat a szedést követően.

Q10 természetes úton elősegíti a szervezet anyagcseréjének szabályozását. Ráadásul szedése nem gátolja a szervezetet abban, hogy saját maga termelje a Q10-et! 

Pénzvisszafizetési garanciát vállalnak a Purex 3 csomagra?
Igen. 14 napos feltétel nélküli pénz-visszafizetési garanciát adunk.